Enoturisme

Practica l’enoturisme a Catalunya i deixa’t endur per la màgia dels seus vins.

Un celler immens, al teu abast

Rere de cada ampolla hi ha tot un món per descobrir. Un univers que se’t mostra de bat a bat en destapar-la i que, en tastar-la, et revela el seu caràcter franc, la naturalesa del paisatge on ha nascut, la personalitat de qui l’ha forjat i l’esperit que l’ha fer créixer.

Viatjar per tots els racons del país, evocar paisatges, escoltar persones. Submergir-se en la seva història. Compartir un llegat mil·lenari. Entendre els seus orígens. Despertar preguntes i trobar respostes. Esprémer el moment. Embriagar-te del temps i la memòria. Obrir una ampolla. Sentir el viatge. Assaborir la vida. Així és l’enoturisme al país del vi. És Catalunya. Ve de gust.

Oferta enoturística

Els més de 300 cellers visitables t’obren les portes de casa seva perquè tastis les seves especialitats i, alhora, indaguis en el context històric, social i cultural que fa de Catalunya una destinació enoturística de primer ordre. Amb ells podràs conèixer des de l’arribada del cultiu de la vinya enmig de les ruïnes gregues i romanes que conservem, fins als vins monacals que s’elaboraven als monestirs visitables. Tot això sense oblodar el centenar de cellers cooperatius d’estil modernista coneguts com a catedrals del vi, les barraques i el cups de pedra recuperats enmig dels boscos, els museus de la vida pagesa, les festes tradicionals dedicades al vi que encara es conserven  i els grans cellers del país que s’aixequen com símbols contemporanis de la importància del vi en la gastronomia catalana.

I si t’estimes més explorar l’escena dels vins catalans pel teu compte, les nou rutes del vi existents arreu del país et proposen cellers amb visites singulars, allotjaments, sommeliers, recursos turístics i empreses d’activitats i oci enoturístic perquè et planegis el viatge a la teva mida i al teu ritme.

Si vols practicar l’enoturisme a Catalunya però no saps per on començar, aquí tens uns itineraris que recorren nou de les Denominacions d’Origen catalanes amb propostes de cellers, activitats, propostes d’oci familiar, tastos, visites culturals, sommeliers a domicili, allotjaments i tota mena de recursos turístics perquè gaudeixis dels vins del nostre país al teu aire.

10 raons per fer enoturisme

1

Descobriràs més de dos mil anys d’història del vi

2

Coneixeràs Infinits microcosmos vitivinícoles

3

Visitaràs més de 300 cellers per descobrir vins i caves

4

Descobriràs cellers modernistes, autèntiques catedrals del vi

5

Cataràs vins de prestigi amb reconeixement internacional

6

Gaudiràs de maridatges amb gastronomia tradicional i d’avantguarda

7

Tindràs Barcelona com a epicentre de l’activitat enoturística

8

Gaudiràs d’allotjaments i serveis especialitzats de gran qualitat

9

Practicaràs un estil de vida mediterrani

10

Descobriràs les dotze denominacions d’origen per entendre el territori i els seus vins

Camins a la felicitat

Si vols practicar l’enoturisme a Catalunya i no saps per on començar, aquí tens uns itineraris que recorren nou de les Denominacions d’Origen catalanes amb propostes per visitar cellers, activitats, propostes d’oci familiar, tastos, visites culturals, sommeliers a domicili, allotjaments i tota mena de recursos turístics perquè gaudeixis dels vins del nostre país al teu aire.

Imatges i continguts cedits per ©Agència Catalana de Turisme

Enoturisme a Catalunya a cop de clic

Catàleg d’Enoturisme
Mapa d’Experiències Enoturístiques
Bloc Catalunya és casa teva