Inici / L’entorn

L’entorn

AquĂ­ podeu trobar els agents que conformen el sector del vi catalĂ . Des de la vinya al celler, des de la formaciĂł a la comercialitzaciĂł, des de la difusiĂł a la recerca… es tracta d’un sector molt ampli i amb infinitat de nexes d’uniĂł amb d’altres Ă mbits.

La rellevància del sector del vi queda palesa amb el gran nombre d’agents que el conformen. Des de les institucions que el promouen als equipaments que el posen en valor passant pels centres formatius que n’asseguren el relleu generacional i les entitats que n’agrupen els treballadors del sector. Sense oblidar els mitjans que procuren per la seva difusió.

Institut Català 
de la Vinya i el Vi (INCAVI)

L’Institut CatalĂ  de la Vinya i el Vi Ă©s un Centre PĂşblic d’InvestigaciĂł creat l’any 1980 com un organisme autònom de la Generalitat de Catalunya. Al servei de l’activitat productiva vitĂ­cola i enològica nacional, l’INCAVI tĂ© com objectiu incentivar els vins de qualitat i fer-los mĂ©s competitius de cara els mercats interior i exterior, impulsar la recerca, l’experimentaciĂł i la transferència de tecnologia, aixĂ­ com difondre el coneixement dels vins catalans, les Denominacions d’Origen i fomentar la cultura del vi.

entorn3
entorn3

Plataformes de difusiĂł de la Cultura del Vi

Diversos mitjans de comunicació donen cobertura a l’entorn del vi català, un ecosistema plural que dona visibilitat al conjunt del sector.