Cellers

Més de 750 cellers, 57.000 hectàrees i 8.500 viticultors i viticultores, la força productiva que mira cap al futur apostant per la qualitat responsable.

El mosaic tan divers de cellers catalans és el resultat de trajectòries vitals de molts segles d’història. Milers de vides d’homes i de dones que es dediquen d’una manera compromesa i decidida a aconseguir un vi que parli de la nostra terra. Des de models familiars amb una llarga tradició passant per cooperatives modernitzades, fins les grans marques de vins i caves catalans reconeguts arreu del món. Una convivència que entusiasma i mostra la gran diversitat de vins que Catalunya atresora.

El concepte de celler no només són les instal·lacions, la maquinària, les eines i els processos. Sinó que també són aquelles motivacions personals, culturals, paisatgístiques i de terrer que fermenten plegades per regalar vins que representen el caràcter vitivinicultor de Catalunya. Dins un celler existeix un univers infinit de fils intangibles de patrimoni. Però sobretot, en els cellers catalans hi perviu la voluntat de transcendir les seves parets a través dels vins que se n’elaboren.