Wine Innovation Week

Els dies 3, 4 i 5 d’abril tindrà lloc la tercera edició de la setmana de la innovació en el sector vitivinícola de Catalunya. La WIW, té una vocació demostrativa i es podran conèixer les darreres innovacions en viticultura, enologia, màrqueting i comunicació. La temàtica a tractar en aquesta tercera edició és Noves tendències al llarg dels processos vitivinícoles. Cada … Continued

03/04/2024 - 05/04/2024

Actualitat / Inici / Wine Innovation Week

Els dies 3, 4 i 5 d’abril tindrà lloc la tercera edició de la setmana de la innovació en el sector vitivinícola de Catalunya. La WIW, té una vocació demostrativa i es podran conèixer les darreres innovacions en viticultura, enologia, màrqueting i comunicació. La temàtica a tractar en aquesta tercera edició és Noves tendències al llarg dels processos vitivinícoles.

Cada dia se centra en un àmbit diferent: El primer dia viticultura, el segon enologia i el tercer comunicació.

El dia 3 d’abril, el dia centrat en viticultura, ens desplaçarem fins a l’Empordà, visitarem el celler La vinyeta i també Perelada, podrem veure diverses demostracions en camp, que van des d’aparells per a retenir aigua en el sòl, a robots autoguiats, passant per ulleres de realitat virtual per a millorar les operacions de poda. Experts i viticultors exposaran els reptes i solucions actuals a les que s’enfronta la viticultura.

El dia 4 d’abril, el dia centrat en enologia, en quedem al Penedès, visitant Castelo Pedregosa i la màquina d’enllaunat de vins a les seves instal·lacions, seguit d’una visita a l’INCAVI, on veurem el multiplicador de llevats autòctons i aprendrem de la caracterització sensorial del seu panell de tast , durant tota la jornada tindrem ponències i demostracions de tecnologies, productes i metodologies. Acabarem al Vinseum amb tastos innovadors.  

El tercer i últim dia de la WIW, el 5 d’abril, és el dia centrat en comunicació i tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès, a la seu corporativa del Banc Sabadell. Es posarà el focus en la digitalització com a element de venda, els elements diferenciadors en la comercialització i com comunicar les noves tendències com ara els vins desalcoholitzats o amb baix contingut alcoholic.

Link de l’esdeveniment amb el programa https://www.wineinnovationweek.com/#