Marta Cortizas del Celler de Can Roca, guanya el títol de Millor Sommelier de Catalunya 2024

27/02/2024

17:07

Actualitat / Inici / Marta Cortizas del Celler de Can Roca, guanya el títol de Millor Sommelier de Catalunya 2024

Marta Cortizas, del Celler de Can Roca, es proclama Millor Sommelier de Catalunya 2024, amb Anna Casabona i Christian Betoret com a segona i tercer classificats, respectivament. El veredicte es va anunciar durant el Sopar de Gala de la Nit del Sommelier, organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) al restaurant Els Comdals de Vergós. 

Aquest esdeveniment va comptar amb la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), així com de  diverses entitats, com la Paeria de Cervera i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Durant la cerimònia, també es van presentar els Premis ACS, votats pels membres de l’associació. Els guanyadors d’enguany d’aquests guardons són: Premi trajectòria, Tomàs Cusiné; Millor comunicadora, Amaya Cervera; Millor Iniciativa en el món del vi, Fundació El Llindar; Millor oferta enoturística, Celler Más Llunes; i Millor sala, Restaurant Divinum de Girona; mentre que el Mag Lari ha estat nomenat, Soci d’Honor de l’ACS.

El concurs va tenir lloc a la Universitat de Cervera i va incloure una fase de proves teòriques i pràctiques. Els finalistes van haver de superar diversos reptes, com un examen teòric, un tast a cegues, una prova de servei i la identificació de productes. La final, carregada d’emoció i pressió, va ser presenciada pel jurat professional i el públic al Paranimf de la universitat.

El jurat estava format per professionals destacats del món de la sommelleria, incloent-hi persones com Anna Vicens, Josep Pelegrín i Carles Aymerich. El concurs va comptar amb la participació de diversos sommeliers de prestigi, com Paula Cuenda, Toni Trullols i Enric Santisteban, entre altres.