Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia

El proper 27 de maig de 2024, Turisme de la Generalitat de Catalunya celebrarà la segona edició de la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). En el decurs d’aquest acte, tindrà lloc el lliurament dels Premis Bite i Mos. L’objectiu principal d’aquests guardons és reconèixer el paper fonamental que tenen els creadors i creadores … Continued

27/05/2024 - 27/05/2024

19h

Actualitat / Inici / Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia

El proper 27 de maig de 2024, Turisme de la Generalitat de Catalunya celebrarà la segona edició de la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

En el decurs d’aquest acte, tindrà lloc el lliurament dels Premis Bite Mos. L’objectiu principal d’aquests guardons és reconèixer el paper fonamental que tenen els creadors i creadores de continguts digitals enogastronòmics en el foment d’aquest tipus de turisme i, alhora, valorar Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial.

En aquest sentit, es vol premiar els creadors i creadores que tenen la capacitat de fer que les audiències digitals visibilitzin directament els seus continguts des d’un àmbit tan ampli com sigui possible, és a dir, des dels restaurants i els cuiners mateixos, però també des de totes les tipologies de creadors de continguts que han centrat la seva tasca en la divulgació dels restaurants i cellers.

Els Premis Bite i Mos s’estructuren en dues categories. Per una banda, la categoria Bite, que té en compte la divulgació enogastronòmica en un àmbit d’actuació internacional. Inclou les següents subcategories:

Ferran Adrià va ser guardonat amb el Bite honorary award en la primera edició d'aquests premis
Ferran Adrià va ser guardonat amb el Bite honorary award en la primera edició d’aquests premis

BITE honorary award: premia una carrera professional molt rellevant en l’àmbit enogastronòmic i que ha contribuït a posar en valor la cultura culinària catalana mitjançant la creació de contingut digital.

Best foodie: premia la persona que desenvolupi el millor contingut mundial en l’àmbit enogastronòmic.

Best winefluencer: premia la persona que es consideri més influent mundialment en l’àmbit de la creació de continguts enològics.

Best food traveller: premia la persona que faci difusió en l’àmbit de la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.

D’altra banda, la categoria Mos té en compte l’àmbit nacional i inclou les subcategories:

Millor prescriptor/a de la cuina catalana: premia el personatge públic que fa la divulgació més important de la gastronomia catalana en els mitjans digitals.

Millor ambaixador/a: premia el millor creador o creadora de contingut de la gastronomia catalana.

Millor prescriptor/a del vi: premia el millor creador o creadora de contingut en l’àmbit enològic català.

Millor col·lectiu: premia la millor presència digital d’un col·lectiu relacionat amb l’enogastronomia catalana.

Jurat

  • President: Molt Hble. Sr. Roger Torrent i Ramió, conseller d’Empresa i Treball.
  • Secretària: Beatriz Nubiola de Palacio, cap de Marques de la unitat de Màrqueting d’Experiències de l’Agència Catalana de Turisme.

Vocalies:

  • Sra. Marta Domènech i Tomàs, directora general de Turisme.
  • Sra. Georgina Tost i Faus, secretària de Polítiques Digitals, designada pel Departament competent en matèria de polítiques digitals.
  • Sr. Xavier Agell i Tuser, cap del servei de Secretaria de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), designada pel Departament competent en matèria d’agricultura.
  • Sra. Fina Puigdevall i Nogareda, professional de prestigi en l’àmbit gastronòmic.
  • Sr. Toni Massanés i Sánchez, en qualitat de professional de prestigi en l’àmbit gastronòmic.
  • Sr. Quim Vila i Betriu, en qualitat de professional de prestigi en l’àmbit enològic.
  • Sr. Enric Jové i Bosch, en qualitat de professional de prestigi en l’àmbit del màrqueting digital.
  • Sra. Carme Gasull i Roigé, en qualitat de professional de prestigi en l’àmbit del periodisme gastronòmic i enològic.