Fira Arrels del Vi a Sant Martí d’Empúries (L’Escala)

Arrels del Vi és la fira professional de vins de la DO Empordà de gamma alta, dirigida al consumidor final i als professionals dels sectors vitivinícola i gastronòmic. És una oportunitat única per tastar els millors vins de l’Empordà i comprar a peu de celler veritables joies vinícoles. El nom de la fira està relacionat … Continued

27/05/2023 - 28/05/2023

Ajuntament Sant Martí d'Empúries

Actualitat / Inici / Fira Arrels del Vi a Sant Martí d’Empúries (L’Escala)

Arrels del Vi és la fira professional de vins de la DO Empordà de gamma alta, dirigida al consumidor final i als professionals dels sectors vitivinícola i gastronòmic. És una oportunitat única per tastar els millors vins de l’Empordà i comprar a peu de celler veritables joies vinícoles.

El nom de la fira està relacionat amb la història de Sant Martí d’Empúries. Les excavacions fetes en aquest nucli escalenc, on es van assentar els primers grecs que provenien de Focea i que des de llavors no ha deixar mai d’estar habitat, certifiquen que la vinicultura va ser introduïda a la península Ibèrica a través d’aquest punt privilegiat de la Mediterrània. D’aquí que la tradició vitivinícola en aquesta zona tingui unes arrels de més de vint-i-sis segles d’història.