2023

Aquest 2023 és un any d’optimisme pel sector 
de la vinya i el vi català.

Si bé la seva trajectòria mil·lenaria ha estat de nou colpejada per pandèmies, la força i l’equilibri entre avantguarda i tradició no s’han rendit. Els vins catalans, avui, són un patrimoni líquid que atesora paisatge, història, cultura. Catalunya és terra de vins que combat dificultats de manera conjunta, solidària. I hem tornat a vèncer les dificultats, emmirallats al qui injertava sobre peu americà, fa més de 100 anys, els desitjos d’un futur millor.

L’INCAVI vol reafirmar-se en una consciència més sostenible, justa amb l’entorn que ens envolta i les vides que ens han precedit. I només s’aconsegueix si es fa conjuntament amb els homes i les dones que treballen la terra, amb aquells i aquelles que elaboren el vi, amb l’ofici de la gastronomia i la restauració, i amb el col·lectiu professional que el fa arribar als consumidors finals.

Seguir amplificant els nostres vins més enllà de les fronteres catalanes és tot un repte que embriaga. I el sector està preparat: més de 750 cellers, 57.000 hectàrees de vinya i 9.500 viticultors i viticultores són hereus dels relats i històries que han esculpit un país on el vi és cultura.