Comença el programa formatiu sobre el vi català amb ‘Wine & Spirit Education Trust'(WSET)

El cicle formatiu específic per al vi català és fruit de l’acord de col·laboració entre l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI-DACC) i el Wine & Spirit Education Trust (WSET), principal proveïdor mundial d'educació vitivinícola.

26/10/2023

09:50

Actualitat / Inici / Comença el programa formatiu sobre el vi català amb ‘Wine & Spirit Education Trust'(WSET)

L’INCAVI, fruit de l’aliança amb WSET, organitza un cicle formatiu online sobre el vi català que estarà conduït per Ferran Centelles, DipWSET i actual responsable de la secció vinícola d’elBoulliFoundation.

La primera de les sessions tindrà lloc el proper 2 de novembre amb una hora de durada, i girarà al voltant dels 10 conceptes més importants que s’han de conèixer sobre el vi català. Un recorregut pel vi català que versarà sobre les característiques distintives, el significat històric i les tècniques de producció dels vins que s’elaboren a casa nostra, des de raïms de varietats autòctones fins al sistema de denominacions d’origen, passant per la diversitat de sòls, paisatges, etc.

La directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, serà l’encarregada de donar la benvinguda a la formació a tots aquells alumnes que s’hi sumin. Balcells assegura sentir-se especialment “orgullosa” d’aquesta aliança internacional perquè “representa un pas determinant en la divulgació i promoció del divers patrimoni varietal, paisatgístic i territorial del vi català, així com un ferm compromís amb el creixement i desenvolupament del sector vitivinícola de casa nostra”.

L’objectiu d’aquest acord, que forma part també de l’agenda estratègica #HoritzóINCAVI2025, és posar en valor la riquesa i la diversitat vitivinícola de Catalunya, promovent el coneixement i la divulgació dels vins catalans a nivell internacional. Les pròximes sessions tindran lloc el mes de gener i febrer. Dues sessions de mitja hora de durada on s’aprofundirà en les varietats més representatives catalanes: xarel·lo (25 de gener) i carinyena (22 de febrer). Anteriorment, en el marc de la col·laboració amb WSET, l’INCAVI va organitzar una sessió sobre la garnatxa amb més de 500 inscrits d’arreu del món, sobretot de països com l’Índia, Canadà o Mèxic.